Фондация

"Северозападен институт за младежки политики"

Възможност за младежи от Монтана

Скучно ти е през лятото, искаш да свършиш нещо готино и смислено, да планираш нещо интересно за началото на учебната година, пътува ти се с приятели?!

Живееш в населено място в област Монтана, Сливен или Плевен и си на възраст между 15 и 18 години?

Имаме предложение за теб!

Ако си чувал/а за Кан Академия на български, значи знаеш, че предлагаме модерни онлайн видео уроци и интерактивни материали, за да се справяш с ученето за училище или просто за живота все по-добре, с твоя собствен ритъм. А ако не си – сега е моментът!

Заповядай на двудневно обучение със Сдружение “Образование без раници” в София, на което ще те запознаем с каузата на организацията и ще се забавляваме заедно.

Целта на обучението е да те подготвим за посланик на една от найяките и смислени каузи в света безплатно образование на световно ниво за всеки, навсякъде! Това е каузата на водещата глобална организация за безплатно дигитално образование – Кан Академия.

По време на двудневното обучението в края на месец август:

  • Ще се забавляваме заедно с нашия екип, докато се обучаваш за това какви са предимствата на Кан Академия и се учиш да ги представяш по супер интересен начин.
  • Ще ти помогнем да направиш план за организиране на презентации в твоето и в още 1-2 училища от твоя град или област в началото на учебната година.

И всичко това в екип с твоя най-добър приятел или приятелка, с които очакваме да кандидатствате, да се обучавате и да действате заедно. И така в крайна сметка на есен ще помогнете на своите съученици и приятели да усвоят модерни умения, да напредват в училище и най-вече – към своите лични цели, и също да се забавляват, докато учат.

И не само това!

Вследствие на взаимната ни работа:

  • Ще имаш възможност да усвоиш допълнителни умения за презентиране пред малка публика (около 50 човека) и водене на публикации в социалните мрежи като Фейсбук и Инстаграм. Дори ще ти дадем шанс да станеш един от инфлуенсърите на Кан Академия на български!
  • Ще изградиш умения за планиране на събития и комуникация с институции, защото след обучението ще имаш ангажимента замалки презентации в 2-3 училища, както и осъществяване на контакт с институции като читалища, библиотеки, музеи, общински институции, центрове за работа с деца и младежи, спортни клубове, които също да привлечем като съмишленици на каузата. Вероятно ще станеш и медийна звезда в твоето населено място и област, защото очакваме местните медии да проявят интерес към инициативата.

Участието ти ще може да добавиш в CV-вито си за кандидатстване към университети тук или в чужбина или за работа, като ние ще те наградим с официален сертификат, удостоверяващ твоя ангажимент и усилия.

И това не е всичко!

Тази инициатива е финансирана с помощта на Национална програма за младежта към Министерството на младежта и спорта, като сертификатът ти ще удостоверява твоето участие в една от най-големите национални програми за младежта.

За да кандидатстваш за участие, трябва да си на възраст между 15 и 18 години, да си от областите МонтанаСливен или Плевен, да си готин/а и да обичаш да общуваш, да имаш желание да придобиеш нови и интересни умения и да се запознаеш с новаторите на дигиталното образование в България, каквито ще са и обучителите в нашата инициатива.

Всички разходи се покриват от организаторите.

Ако вече нямаш търпение да те изберем, пиши ни на hi @ obr.education или в нашите Facebook страници – тази на Khan Academy – Кан Академия на български или на Образование без раници

Проектът “Мрежа ученици доброволци в полза на качествено безплатно образование с Кан Академия – в малки населени места в страната с лош достъп до качествено образование”, договор № 25-00-29/08.06.2020 г., се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта.